IPARISTAKLUB

  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
tien

Rólunk

A Kassai Iparista Klub – KIK megalakulása nem új keletű. Már 1989 – ben volt egy Iparista Baráti Kör. Országszerte több Iparista klub is működik, több-kevesebb taggal, mint ahogyan Kassán is. A klubtagok többsége nyugdíjas korban van, az összetétel sem változott jelentősen s a tagok száma is csak kis mértékben növekedett. 2014 őszén néhányan az 1998 – ban érettségizettek közül, úgy döntöttünk, hogy új színt viszünk a klub életébe. A találkozókon és a különböző szociális hálókon látszik, hogy igény van egy jól, szervezetten működő, aktív Iparista Klubra, melynek tevékenysége hasznos lehet minden jelenlegi és volt Iparistának. A változtatások adminisztratív bonyolultsága, valamint a változtatásokat érzékenyebben feldolgozó, nehezebben elfogadó, baráti kör tagjai háborítatlan, jól megszokott léte miatt jobbnak láttuk egy új klub bejegyeztetését. Az Ipari egykori növendékei, tanárai szövevényes hálóként borítják be az országot, a nagyvárosoktól a legkisebb településekig, de sokan már más országokban telepedtek le. Fő célunk egy olyan aktív csoport létrehozása, amely szívén viseli az Ipari sorsát, segítséget nyújt volt iskolatársainak, nem hagyja feledésbe veszni az Ipari által képviselt értékeket és segít annak jövőbeli működésében. Minden hónap első szerdáján a Kassai Csemadok épületének Ifjúsági Klubjában, az egykori Pinceszínházban találkozunk, ahol tartalmas programok mellett, baráti, családias hangulatban folynak a beszélgetések múltról, jelenről, jövőről.

Kedves Iparista! Ha a fenti sorok kellemes emlékeket idéztek fel benned, ha eszedbe jutott valamelyik tanárod, diáktársad, ha úgy érzed Te is hozzájárulnál javaslataiddal, ötleteiddel a klub működéséhez, ne késlekedj, jelentkezz, állj közénk! Ha szeretnéd megtudni milyen érzés iskolatársadnak segíteni, akár anyagiakkal, akár tapasztalattal, akár csak pár baráti szóval, küldd el a jelentkezési ívet, írj nekünk, s mi örömmel vesszük, ha csatlakozol hozzánk!

„S én vén diák, szívem fölemelem,
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.
Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.”

(Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba)

A Kassai Iparista Klub – KIK vezetősége: Soltész Zsolt, Terebesi Zoltán, Vasko Zsuzsanna, Válent Katalin, Urbán Erzsébet