IPARISTAKLUB

 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
tien

Gyakori kérdések

 1. Ki lehet klubtag?

  Bárki lehet klubtag, aki elfogadja a szervezet alapszabályzatát és befizette a tagsági díjat. A tagság formái:
  - jelenlegi/volt Iparista
  - szimpatizáns - aki egyetért az Ipari elveivel
  - támogató

 2. Hogyan tudok belépni a klubba?

  - A belépési nyilatkozat kitöltése, (letöltés itt), KIK címére eljuttatva (postai úton vagy e-mailben) valamint a tagsági díj átutalását követően a jelentkező belépést nyer a klub tagjai közé.
  - Miután a belépési nyilatkozatot az egyik vezetőségi tag tölti ki és aláírásával igazolja, hogy a tagsági díjat átvette a jelentkező belépést nyer a klub tagjai közé.

 3. Mennyibe kerül a tagsági díj?

  A tagsági díj 10€/év.

 4. Miért kell tagsági díjat fizetni?

  A honlap regisztrációja, annak kezelése, feltöltése és működtetése költséget von maga után. A különböző rendezvények, összejövetelek, szervezése szintén anyagi költségekkel jár, mint például terem bérleti díja, technikai háttér biztosítása, kisegítő személyzet biztosítása, valamint a résztvevők kényelmének biztosítása. A pályázatokon való részvétel, azoknak megfelelő minőségi szinten való elkészítése is pénzbe kerül. A tagsági igazolványok postázásának költségei, az éves aktualizálással járó költségek fedezésének nagy részét szintén a tagsági díjból kell majd a KIKnek megoldania.

 5. Mit kapok a tagsági díjért?

  - Kedvezményes belépési díj az Iparista Klub által szervezett eseményekre
  - Kedvezményes belépési díj az Iparista Klub társszervezésében szervezett eseményekre
  - Segítség Iparista találkozók, osztálytalálkozók, akciók szervezésében
  - Szállásdíjban való kedvezmény, amennyiben az osztálytalálkozó vagy más Iparista esemény esetén az Ipari kollégiumát veszik igénybe
  - Megbeszélések folynak a kassai Magyar szervezettekkel pl. Csemadok, diákszervezetekkel a kedvezményes belépési díjakon azok rendezvényeire
  - Minden tagnak joga van hozzászólni a Klub tevékenységéhez, éljenek lehetőségükkel és adjanak javaslatot, kinek, miben lenne szüksége segítségre, ötleteket akciókra, tagokra, támogatókra, elérhetőségeket volt Iparistákra

 6. Milyen gyakran és hol vannak összejövetelek?

  Az idősebb Iparisták minden hónap első hétfőjén találkoznak a kassai Márai házban, ahol élénk diskurzus folyik múltról, jelenről, jövőről. A klub vezetősége minden hónap második keddjén találkozik az Ipariban, s ott megvitatja a teendőket, terveket, rendezvényeket. Erre az összejövelre a vezetőség sok szeretettel vár és hív mindenkit.

 7. Lehet nem Iparista is tag?

  Igen. Mindenki, aki egyetért az Iparista nézetekkel, az Ipari szellemiségéve, tevékenységével és aktívan részt akar venni, annak további fejlesztésében és tevékenységével hozzá akar járulni a klub tagjainak gyarapodásához s annak munkájában.

 8. Hogyan kapok információt az akciókról?

  A készülő rendezvények, akciók az eseménynaptárban vannak feltüntetve. Ezek az események az Iparista Klub zárt Facebook csoportjában is megtalálhatóak, ahol a regisztrált tagok hozzáférnek a rendezvények leírásához.

 9. Elég, ha csak a facebook csoport tagja vagyok?

  Nem. A tagság a belépési nyilatkozat leadása és a tagsági díj befizetése után érvényes. A Facebook csoport zártkörű, csak az érvényesen regisztrált tagok nyernek belépést az oldalra.

 10. Mik a kötelezettségeim, mint tagnak?

  A KIK működésének aktív segítsége. Lehet szó tagtoborzásról, támogatók szerzéséről, javaslattevés a klub tevékenységeinek kibővítésére, hozzászólás a rendezvényekhez, ahhoz való segítségnyújtás (szervezés), a KIK által szervezett események, akciók, hírek terjesztése.

 11. Hogyan lehet kilépni a klubból?

  Elektronikus vagy postai úton eljuttatott kérvényben minden tag kérheti tagságának törlését. A tagsági díjat a klub nem téríti vissza.